HRVATSKI MEDIJI UGASILI "VATRENE": "Ovo je trostruka katastrofa"

"Naše novo normalno: nemoć, bezidejnost i porazi, ovo nam se nije dogodilo od 2006. godine."

  • Sport

  • 25. Mar. 2021  25. Mar. 2021

  • 2

Vicešampioni svijeta su porazom od Slovenije (1:0) krenuli u put ka plasmanu u Katar, gdje će 2022. biti odigran naredni planetarni šampionat.

U ljubljanskim "Stožicama" presudio im je Sandi Lovrić, "hrvatski sin", kako ga nazivaju, i u startu usporio "Vatrene" u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Hrvatska nije bila na nivou finaliste Mundijala, jasno je da se sprema ozbiljna smjena generacija, ali teško je bilo pretpostaviti da će Luka Modrić i drugovi biti toliko inferiorni protiv selekcije Matjaža Keka.

U čudu su i hrvatski mediji, koji su u utiscima s ovog meča bili vrlo kritički nastrojeni prema izabranicima Zlatka Dalića.

"Poraz od Slovenije nije katastrofa, već trostruka katastrofa! Očitali su nam lekciju kao Dinamo 'Spursima'", glasi naslov u "Jutarnjem listu".

Slično su konstatovale i kolege iz "Večernjeg lista", prenosi "B92". "Naše novo normalno: nemoć, bezidejnost i porazi, ovo nam se nije dogodilo od 2006. godine", glasi njihov naslov.

"Index" je bio nešto "blaži" u naslovu: "Blijeda Hrvatska poražena na startu kvalifikacija za SP".

Na kraju, toga je svjestan i selektor Zlatko Dalić, koji je na udaru kritika.

"Nismo bili konkretni, nije bilo dobro. Svi smo primali loptu u noge, nismo išli u dubinu i tražili smo igru okolo. Nema se što reći, bilo je jako loše, osim prvih petnaest minuta", rekao je razočarani Dalić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...