OHRABRUJUĆE VIJESTI: Čuvena niskotarifna aviokompanija ovog ljeta planira letjeti sa 80 posto pretpandemijskih kapaciteta

Glavni izvršni direktor Michael O'Leary izjavio je da je Britanija, zahvaljujući uspješnom procjepljivanju građana protiv Covida-19, “na putu” da ponovo otvori kratke letove prema kontinentalnoj Evropi.

  • Ekonomija

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 0

Irski niskobudžetni avioprijevoznik "Ryanair" najavio je za ovo ljeto 2.300 letova sedmično iz Britanije u kontinentalnu Evropu, signaliziravši podizanje kapaciteta na 80 posto pretpandemijskog nivoa.

"Ryanair" je u srijedu izvijestio da će njegovi avioni ovog ljeta letjeti na 480 ruta i najavio 26 novih linija, uključujući one koje će povezivati London s grčkim otocima Santorinijem i Zakintosom.

Takav raspored značio bi da će "Ryanair" raditi sa oko 80 posto pretpandemijskih kapaciteta.

Glavni izvršni direktor Michael O'Leary izjavio je da je Britanija, zahvaljujući uspješnom procjepljivanju građana protiv Covida-19, “na putu” da ponovo otvori kratke letove prema kontinentalnoj Evropi.

Procijenio je i da će na letovima "Ryanaira" maske vjerojatno biti obavezne do početka iduće godine.

“U ovom trenutku planiramo i dalje tražiti obavezno nošenje maski za lice na našim avionima u ljetnom i rasporedu za sljedeću zimu”, rekao je O'Leary.

Britanski premijer Boris Johnson u više je navrata, na pitanje trebaju li Britanci rezervirati praznike u inozemstvu ili ne, odgovorio da je “prerano” govoriti o tome.

Na brifingu za novinare u utorak Johnson je rekao da “se trenutno definitivno čini da je situacija teška”, najavivši više pojedinosti o eventualnom ukidanju ograničenja za 5. april.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...