GRAĐANI BiH NA VAKCINACIJI U BEOGRADU: Sve se završava brzo... (FOTO)

Gužve nema, jer proces funkcioniše relativno brzo.

  • Društvo

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 0

U glavnom gradu Srbije Beogradu, kao i u ostalim gradovima te zemlje, redovno se vrši vakcinacija njihovih građana, ali i građana Bosne i Hercegovine.

Tako je reporterka N1 u Beogradu na sajmu danas zabilježila kako izgleda vakcinacija u tom gradu.

Gužve nema, jer proces funkcioniše relativno brzo.

Inače, od 21. marta organizovano je i vakcinisanje "AstraZenecinom" vakcinom bez obaveze da se prijavite na sajtu eUprave, a mnogi građani Bosne i Hercegovine registrovali su se upravo zahvaljujući tome sajtu te su otišli da se imuniziraju. Ovakav vid vakcinacije bit će omogućen do nedjelje u obje hale Beogradskog sajma, bez zakazivanja.

U Beogradu je zaključno sa 24. martom vakcinisano 424.085 građana, što iznosi 30,12 posto punoljetne populacije grada, izjavio je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je istaknuo da su revakcinisane 272.293 osobe, odnosno 19,34 posto punoljetne populacije.

„U populaciji građana između 65 i 74 godine, vakcinisano je 59,09 posto populacije“, rekao je Vesić.

„Nastavljamo s vakcinacijom. Beograd pobjeđuje“, napisao je Vesić na svom Facebook profilu, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...