KASUMOVIĆ S KONAKOVIĆEM I ČAMPAROM: "SDA je u rasulu, nestat će sa političke scene"

O sastanku i temama koje su obrađivali, Kasumović se oglasio na svom Facebook profilu.

  • Politika

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 6

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je danas delegaciju Naroda i pravde, predvođenu predsjednikom partije Elmedinom Konakovićem i Aljošom Čamparom.

O sastanku i temama koje su obrađivali, Kasumović se oglasio na svom Facebook profilu.

“Danas su me posjetili Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, i Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, koji su mi čestitali na historijskom rezultatu postignutom na lokalnim izborima 2020. godine.

Razgovarali smo o aktuelnim političkim dešavanjima, posebno o temi koja se tiče izbora počasnog građanina Zenice, gospodina Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva”, naveo je Kasumović.

Pored sarajevskih tema, pričalo se i o situaciju i u Vladi ZDK.

Danas su me posjetili Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih...

Posted by Fuad Kasumović on Petak, 26. March 2021.

“Odnosno, pričali smo o njenoj smjeni, koja je sve izvjesnija, a što sam govorio i najavljivao još neposredno nakon lokalnih izbora. Gosti su se zanimali i za brojne projekte koje realizira Grad Zenica, odnosno koje sam uspio pokrenuti, poput projekta „Plave vode“, „Toplane Zenica“, otpadnih voda, rješenje dugogodišnjeg problema gradskog prijevoza…”, naveo je Kasumović.

Tema su bili i opći izbori 2022. godine.

“Tom prilikom sam još jednom podvukao kako nemam pretjeranih političkih ambicija, ali da ću svakako pomoći u ideji da se konačno promijeni cjelokupna politička slika od kantonalnog do državnog nivoa. Kako sam i prije znao isticao, to sam rekao i na ovom našem sastanku. Stranka demokratske akcije je ionako u rasulu, a nakon općih izbora, nestat će sa političke scene. To, zapravo, značiti novi početak za sve građane Bosne i Hercegovine kojima je dosta loše politike koja djeluje na principima Bakira i Sebije Izetbegović”, zaključio je Kasumović, piše "Raport".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...