AMERIČKA AMBASADA POSRAMILA RADONČIĆA I GORDANU TADIĆ: Snažno podržala Ured disciplinskog tužioca, koji je izložen brutalnim napadima "Dnevnog avaza"!

"Snažno vjerujemo da rad disciplinskog tužioca mora biti nezavisan i oslobođen utjecaja različitih interesa", saopćeno je danas iz Ambasade SAD-a u Sarajevu.

  • Mini market

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 3

Iz Ambasade SAD-a u Sarajevu danas su kratkim tvitom pružili snažnu podršku Uredu disciplinskog tužioca, koji je posljednjih dana predmet medijske torture "Dnevnog avaza", a posebno glavna disciplinska tužiteljica Alena Kurspahić-Nadarević, koju ovaj list pod kontrolom Fahrudina Radončića svakodnevno izlaže beskrupuloznim napadima.

"Ured disciplinskog tužioca ima važnu ulogu u osiguravanju pravde u BiH i da svi nositelji pravosudnih funkcija djeluju s integritetom. Snažno vjerujemo da rad disciplinskog tužioca mora biti nezavisan i oslobođen utjecaja različitih interesa", saopćeno je danas iz američke ambasade u Sarajevu.

O medijskoj torturi "Dnevnog avaza" kojoj je Alena Kurspahić-Nadarević izložena, pročitajte više na OVOM LINKU.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...