DANAS JE SVJETSKI DAN TEATRA: Večeras će Festival MESS i četiri sarajevska pozorišta...

...na svojim YouTube kanalima i društvenim mrežama emitovati dramsku predstavu "Ay, Carmela".

  • Kultura

  • 27. Mar. 2021  27. Mar. 2021

  • 0

"Poštovane kolegice i kolege,

kao i svake godine, na ovaj dan se, 27. marta, u čitavom svijetu obilježava Svjetski dan teatra.

Ove godine su Narodno pozorište Sarajevo, Festival MESS, Kamerni teatar 55, Sarajevski ratni teatar SARTR i Pozorište mladih Sarajevo odlučili da zajedno obilježe ovaj dan tako što će večeras u 20 sati na svojim YouTube kanalima i društvenim mrežama emitovati dramsku predstavu 'Ay, Carmela', a poruku povodom Svjetskog dana teatra, koju je ove godine napisala glumica Helen Mirren, pročitat će bosanskohercegovačka glumica, prvakinja Sarajevskog ratnog teatra Selma Alispahić.

Alispahić je jedna od glavnih uloga u predstavi 'Ay, Carmela', a njen partner u toj predstavi je pokojni sarajevski glumac Dragan Jovičić.

Jovičić je jedan od ljudi kojima je koronavirus odnio život, a sarajevska pozorišta i Festival su odlučili da mu na ovaj način odaju počast", piše u saopćenju MESS-a. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...