TELEVIZIJSKI DUEL: Čengić: "Skaka je kriv"; Zahiragić: "Lider trojke je zaprijetio Abdulahu"

Na pitanje Senada Hadžifejzovića ko je kriv, Irfan je kazao da da se on još prvi dan osjećao odgovornost.

  • Mini market

  • 27. Mar. 2021  27. Mar. 2021

  • 2

U večerašnjem izdanju Centralnog dnevnik kod Senada Hadžifejzovića gostovali su Irfan Čengić(SDP BiH) i Haris Zahiragić(SDA).

Govorili su aktuelnoj političkoj situaciji, izboru gradonačelnika Sarajeva i o Bogiću Bogićeviću.

Na pitanje Senada Hadžifejzovića ko je kriv, Irfan je kazao da da se on još prvi dan osjećao odgovornost.

"Oni koji su obećali i stavili svoj potpis, ušli u kabinu i glasali onako kako su glasali. A krivi su i oni koji su trebali da osiguraju njegovu pobjedu", poručio je Čengić.

Haris Zahiragić, kazao je na ovo pitanje, da je najbolji odgovor na ovo pitanje može dati sam Bogićević.

"On je prvi put kazao da ne želi biti kamen spoticanja Četvorci, drugi put je kazao da ne želi da bude neko ko će njegovu ostavku prekidati. Mislim da ste vi kazali da je Bogićević kazao da želi podršku svih, mislim da su se morali svi potpisati na onaj papir", kazao je Zahiragić.

On je kazao da je Konaković nakon pauze tražio od Čengića da se izglasaju dva gradonačelnika, na šta je Čengić burno reagirao.

Irfan je kazao dok su svi dužnosnici SDA govorili jedno, a drugo je radio Abdulah Skaka.

"Vedad Deljković je predsjednik kluba SDA, ja kad sam ga pitao možeš li ti glasati, on mi je rekao ne mogu, SDA traži da podržim Srdića", rekao je Čengić.

On ističe da ga mu je Bogić lično kazao da ne želi da bude gradonačelnik i dodaje da je on na jučerašnjoj sjednici molio vijećnike da ne glasaju za njega.

"Oni nisu htjeli da to urade, htjeli su na neki način da se iskupe", kazao je Čengić.

Haris Zahiragić je poručio da je Irfan jedini upozoravao iz cijele Četvorke kada je kandidirana Ivana Marić za dogradonačelnicu i dodao je da je on Irfanu predlagao Marija Pejića, koji je nažalost preminuo.

Čengić ističe da je cijelu priču oko izbora gradonačelnika Sarajeva režirao Abdulah Skaka, dok Zahiragić poručuje da se ovo sve dešavalo u režiji Četvorke.

"Neko je želio da konfrontira Bogićevića sa SDA i da okrene priču protiv SDA. Abdulah Skaka je dao tom Bogićeviću 6. aprilsku nagradu. SDA je sve ove godine vodila računa o njemu, za razliku od nekih kolega iz SDP-a", rekao je Zahiragić.

Irfan je poručio da ne može razgovarati o cijeloj situaciji sa nekim ko je ubačen da prima metke za nekoga, a Skaka nije smio da sjedne da razgovaramo, na šta je Zahiragić kazao da može on primati.

"Mi smo kazali ljudima u komisiji da ponište listiće koji su bili zaokruženi drugačije, da bi mogli ponoviti glasanje da pokušamo ispraviti stvar. Nakon toga je bivšeg predsjedavajućeg Igora Gavrića pozvao Skaka i rekao mu da prekine sjednicu. Uz kontakte sa Nerminom Nikšićem i Fahrudinom Radončićem samo uspjeli da se sjednica nastavi, a Gavrić je kazao da će ovakvi listići biti priznati. To se nije svidjelo Skaki i nazvao je Hadžibajrića koji je javio svojim vijećnicima da izađu sa sjednice, tako nije bilo kvoruma", kazao je Čengić.

"Lider Trojke je zaprijetio Abdulahu Skaki, da će ga odvesti na Zmajevac da mu pokaže Valtera. Ako je to bio poziv na kompromis, onda ne znam", istaknuo je Zahiragić, prenosi Radiosarajevo.ba

Od SDP BiH se očekuje da predloži kandidata za gradonačelnika, poručio je Irfan i dodao da ako kandidat bude Bošnjak onda će Jasmin Ademović morati dati ostavku, što će i oni tražiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...