CRNOGORSKA POLICIJA TRAGA ZA ZVICEROM: Desetine specijalaca opkolile kuću ŠEFA "KAVAČKOG KLANA"... (VIDEO)

Zvicer važi za “opasnog momka”, kojem se na teret stavljaju mnoga krivična djela, među kojima je i šverc kokaina. Crnogorska policija traga za njim godinu dana kako bi ga saslušala o ubistvima koja su se dogodila u ratu sa supraničkim "škaljarskim klanom". Nijedno ubistvo mu se ne stavlja na teret, ali se sumnjiči da je finansirao više od deset likvidacija. Drugi vođa klana Slobodan Kašćelan uhapšen je prije tri godine.

  • Regija

  • 28. Mar. 2021  29. Mar. 2021

  • 0

Na desetine specijalaca opkolilo je kuću Radoja Zvicera u naselju Kavači, u Kotoru. Pretres je počeo oko 16.30 sati.

Operativci Sektora specijalne policije “češljaju” imovine koju koriste članovi kavačkog kriminalnog klana.

Policija je blokirala ulicu koja ide ka naselju Kavač i traže drogu, oružje i pripadnike klana.

“Vijesti” saznaju da su u pitanju preventivne aktivnosti, koje će, tvrde iz UP, biti pojačane u narednom periodu, naročito prema pripadnicima članova organizovanih kriminalnih grupa, sa njima povezanim osobama i onima koji su u policijskoj evidenciji označeni kao bezbjednosno interesantni.

Radoje Zvicer dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom. Podsjetimo, Belivuk i Marko Miljković, prije hapšenja u Srbiji, išli su u Crnu Goru u posjetu Zviceru.

Radoje je prošle godine u maju izrešetan u Kijevu u Ukrajini. Život mu je spasila supruga Tamara koja je pucala na njegove atentatore.

Zvicer važi za “opasnog momka” kojem se na teret stavljaju mnoga krivična djela, među kojima je i šverc kokaina. Crnogorska policija traga za njim godinu dana kako bi ga saslušala o ubistvima koja su se dogodila u ratu sa supraničkim “škaljarskim” klanom. Nijedno ubistvo mu se ne stavlja na teret, ali se sumnjiči da je finansirao više od deset likvidacija. Drugi vođa klana, Slobodan Kašćelan, uhapšen je prije tri godine.

Prilikom hapšenja Maria Miloševića i Strahinje Đakovića u julu 2018. u Prištini, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u posljednjem trenutku dojavljeno hapšenje i uspio je da pobegne. Iako je crnogorska policija obavestila više zemalja u regionu da traga za Zvicerom, on im izmiče. Crnogorska policija više od tri godine pokušava da mu uđe u trag kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila tokom rata škaljarskog i kavačkog klana, nastalog zbog nestalog tovara kokaina iz Latinske Amerike 2013. godine.

Milošević i Pavićević osumnjičeni su za ubistva i kidnapovanja ljudi počinjena u poslednjih nekoliko godina u Crnoj Gori, među kojima je i ubistvo “škaljarca” Radomira Đuričkovića 2016. godine.

Policija je akciju hapšenja na KiM planirala desetak dana, a Zviceru je ušla u trag jer je neko vrijeme koristio lažna dokumenta za odlazak iz Prištine u Instanbul, Beč i Cirih. Tom prilikom, prema podacima koje je imala policija, Zvicer je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz Bosne i Hercegovine. Dubljim ispitivanjem, prema pisanju crnogorskih medija, ubrzo je utvrđeno da je u pitanju lažni identitet, kao i da je Zvicer do njega došao putem svojih kanala u BiH.

Da kavački klan ima snažne veze sa pojedincima iz crnogorske policije potvrđuje i to što ni Zviceru, nije bio prvi put da se od hapšenja spasava u posljednjem trenutku. Naime, u junu 2017. austrijska policija bila je na tragu Kašćelanu u Beču, ali je on – poput Zvicera – uspio da pobjegne u posljednjem trenutku.

U Češkoj je 2018. uhapšen njegov blizak saradnik Slobodan Kašćelan, za kojim je u septembru 2016. godine raspisana poternica.

On je potraživan zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kašćelan je bio pod finansijskom istragom i njemu je blokirano 19 nekretnina. Istražitelji su privremeno zabranili korišćenje tih nepokretnosti.

Od Vladimira Roganovića (31), visokopozicionirang člana kavačkog klana koji je ubijen Beču, Zvicer se oprostio čituljom a objavio je i pesmu za svog “kompanjona” na portalu pobjeda.net.

Inače, njegovu suprugu Tamaru su pokušali da likvidiraju 2016. godine. Navodno je na nju pucao Jovan Vukotić, vođa “škaljarskog” klana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...