OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Na brzinu napravite američke palačinke, ako budete pratili naš recept, nema šanse da ne uspiju…

Naš današnji obrok nastaje za sat vremena, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 29. Mar. 2021  29. Mar. 2021

  • 0

SASTOJCI

130 g brašna

20 g šećera

5 g praška za pecivo

1/2 kašikice sode bikarbone

1 jaje

60 g maslaca

250 ml kiselog mlijeka

1/4 kašikice soli

javorov sirup

PRIPREMA

U zdjelu prosijemo brašno, dodamo sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šećer, 30 g otopljenog maslaca, kiselo mlijeko, jaje i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. Ovako pripremljenu smjesu poklopimo i ostavimo da odstoji 30-ak minuta, nakon čega smjesu još jednom promiješamo.

Na vatri ugrijemo teflon tavu (neprianjajuću), u sredinu stavimo nekoliko kapi maslaca te kutlačom samo u sredinu izlijemo oko 100 ml pripremljene smjese i ostavimo da se sama razlije u krug kako bi dobili male debeljuškaste palačinke promjera 10-ak centimetra.

Tokom pečenja palačinke okrećemo samo jednom, i to kada je donja strana pečena.

Gotove vruće palačinke stavimo na tanjire (na svaki po 4-5) jednu iznad druge, na gornju stavimo kockicu maslaca, sve zajedno prelijemo javorovim sirupom i poslužimo.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...