Regija
SUSJEDI PIŠU: Konakovićeva stranka pod istragom, on kaže da je to politički...
Prije 18 min0
Recept je podijelila Marija Ričko iz Hrvatske.
Gastro
07. Jul. 2025 07. Jul. 2025
0
Sastojci:
3 tikvice
2 kašike ulja
malo soli
1 luk
1 mrkva
1 čehno bijelog luka
450 gr mljevenog miješanog mesa
1 konzerva meksičkog mixa
biber
vegeta
čili u prahu
300 ml pasiranog paradajza
150 gr narendanog sira
nekoliko ploški Gauda sira za podlogu unutar tikvica
Priprema:
1. Pripremite tikvice
Operite tikvice, osušite ih, prerežite po dužini na pola i pažljivo izdubite sredinu. Lagano ih posolite i ostavite sa strane.
2. Pripremite nadjev
U većoj tavi zagrijte 2 kašike ulja. Dodajte nasjeckani luk, mrkvu i nijeli luk. Dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Zatim dodajte mljeveno meso i dinstajte dok ne porumeni. Umiješajte meksički mix, posolite, pobiberite, dodajte malo Vegete i čilija po ukusu.
3. Dodajte paradajz
Ulijte pasirani paradajz i sve zajedno kuhajte još oko 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
4. Napunite tikvice
Tikvice prebrišite papirnatim ubrusom kako biste uklonili višak vlage. U svaku polovicu stavite plošku Gauda sira kao podlogu. Zatim ih napunite pripremljenim nadjevom i pospite naendanim sirom (oko 150 gr ukupno).
5. Ispecite
Složite tikvice u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta, ili dok tikvice ne omekšaju, a sir se lijepo ne zapeče.
Prijatno!:)
Regija
SUSJEDI PIŠU: Konakovićeva stranka pod istragom, on kaže da je to politički...
Prije 18 min0
Politika
JOŠ JEDNA INSTITUCIJA OD KOJE TRAŽI ODGOVORE: Zastupnik Sanel Kajan traži odgovore o zapošljavanju Bošnjaka u javnim preduzećima u Stocu
Prije 19 min0
Vijesti
GRADSKO VIJEĆE ODLUČILO: Samir Avdić (NiP) novi gradonačelnik Sarajeva (FOTO)
Prije 23 min0
Show
POZNATI PUSTOLOV U SARAJEVU: Konaković uručio diplomatski pasoš BiH Kristijanu Iličiću
Prije 23 min0
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
14. Jul. 20250
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
14. Jul. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
15. Jul. 20250
Gastro
POTROŠAČI SU REKLI SVOJE: Milka proglašena najprecjenjenijom čokoladom na svijetu
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.