MLADEN GRUJIČIĆ POTPUNO OČAJAN: „Bošnjaci bezobrazno blokiraju Srebrenicu“

Politički predstavnici srpskog i bošnjačkog naroda u Srebrenici nisu postigli dogovor o principima na kojima treba da bude formirana vlast i konstituisana tamošnja Skupština opštine, što tu lokalnu zajednicu vodi u velike probleme.

  • Politika

  • 29. Mar. 2021  29. Mar. 2021

  • 0

Konstitutivna sjednica Skupštine nakon ponovljenih izbora zakazana je za danas, a prvi čovjek Srebrenice Mladen Grujičić za "Glas" tvrdi da su Bošnjaci u dosadašnjim pregovorima bili „veoma bezobrazni te da su sve prilike da će nastaviti s blokadama“.

- Koriste maksimalno ovu priliku, jer ne možemo konstituisati vlast bez predsjednika Skupštine. Ako ne bude izabran, ne možemo dalje. Uglavnom, koriste sve, ucjenjuju i ne znam kako će se ovo završiti. Uputili su neke ultimatume, odnosno, kako oni to zovu, platformu koja se tiče i promjene Izbornog zakona, donošenja zakona o zabrani negiranja genocida i tako dalje. Insistiraju na nekim višim politikama i pitanjima i traže da budu odrađena da bi bila formirana vlast na lokalnom nivou - naglasio je Grujičić uoči konstitutivne sjednice i nastavio:

- Šest odbornika je naspram 15 i oni ucjenjuju da vlast bude pola - pola. Ne vjerujem da će prva sjednica teći kako je planirano i do kraja - rekao je Grujičić.

Podsjetio je da je od prošlog mandata pravilo da na mjestu zamjenika načelnika bude osoba koja nije iste nacionalnosti kao načelnik.

- I uvrštavajući to u pravila, za razliku od vremena kada su i načelnik i zamjenik bili iz istog naroda, pokazali smo dobru volju da napredujemo, a oni to sada zloupotrebljavaju - zaključio je Grujičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...