KAPIDŽIĆ KASNO TOKOM NOĆI ŠOKIRAO JAVNOST: Napisao je novi status o gradonačelniku Sarajeva i povezao ga s legendarnim brazilskim nogometašem

Faruk Kapidžić, predsjedavajući Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine i bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, sinoć je na svom Facebook profilu u svom stilu prokomentarisao gostovanje Abdulaha Skaka na Face TV-u.

  • Mini market

  • 30. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 1

"Izjava 'glavnog genetičara' Stranke demokratske akcije da on ne može izaći iz stranke, jer je, po genetskom zapisu, on, zapravo, stranka, onda ta stranka mora biti svjesna da mnogi sposobni, moralni, obrazovani, kompetentni i stručni ljudi bi, vjerovatno, i ušli u stranku da aktivno pomognu u izgradnji boljeg društva, ali ne žele da ulaze u dotičnog.

Po svemu sudeći, prvo slovo prezimena mu je višak", napisao je Kapidžić.

Izjava „glavnog genetičara“ Stranke Demokratske Akcije da on ne može izaći iz stranke jer je po genetskom zapisu on...

Posted by Faruk Kapidžić on Monday, 29 March 2021

Njegov Facebook status izazvao je veoma brzo veliku pažnju javnosti pa skoro da nije bilo portala koji nije prenio Kapidžićeve riječi. Poneki su otišli i dalje i javno postavili pitanje da li je u pitanju sukob unutar SDA.

Ipak, pored ove konstatacije o "sukobu unutar SDA", još je nejasno da li Kapidžić ima ikakav status unutar stranke. Prema njegovim riječima, on nije član stranke, a na poziciju ministra je došao po preporuci s Arhitektonskog fakulteta.

No, Kapidžić je sinoć kasno priredio novi šok javnosti. Njegov negativno konotirani Facebook status dobio je drugi dio. Naime, Kapidžić je drugom statusu riječ "kaka" povezao s legendarnim brazilskim nogometašem koji nosi taj nadimak.

Skaka - Kaká Dribla SDA 5 godina, a za 5 dana izdribla Konakovića, Kojovića, Nikšića, Hadžifejzovića.... Bolje igra fudbal od košarke! S poštovanjem, Faruk Kapidžić dia

Posted by Faruk Kapidžić on Monday, 29 March 2021

Kakvi odnosi vladaju između Kapidžića i Skake, nije do kraja poznato, ali su tenzije evidentne. Kapidžić je još u februaru poručio da "kada naspram takvih ljudskih veličina, kao što su gosp. Bogić Bogićević i gosp. Zlatko Guzin, postavite mlade prepotentne i umišljene kandidate (Skaka i Baralija, op. "SB-a"), onda završite kako ste i počeli - jadno". Da li je drugi status Kapidžić napisao pod pritiskom i nakon "dobronamjernog savjeta" ili je otpočetka osmislio cijeli scenarij u igri riječi, bit če, vrlo vjerovatno, poznato jako brzo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...