PISANJE UZ ETER: Kako je "dovitljivi" Konaković na FTV-u uživo štimao poruke... (FOTO)

Sinoć su u emisiji "Plenum", koja se emituje u programu Federalne televizije, gosti bili Elmedin Konaković, Damir Arnaut i Irfan Čengić, kao predstavnici "trojke", koalicije stranaka koje su (pored Hadžibajrićevog NES-a) predložile Bogića Bogićevića za budućeg gradonačelnika Sarajeva.

  • Mini market

  • 30. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 15

Budući da je plan izbora Bogićevića za gradonačelnika propao već pri izboru predsjedavajućeg Gradskog vijeća, uslijedilo je optuživanje između stranaka "trojke", NES-a i SDA ko je kriv za takav rasplet situacije.

Jedan od vijećnika kojeg u "trojci" smatraju odgovornim za debakl u Gradskom vijeću je i Željko Majstorović, član Platforme za progres. Zbog toga je sinoć u emisiji "Plenum" Elmedin Konaković, što nije uobičajeno u političkom životu, prikazao svoju Viber komunikaciju sa Majstorovićem. 

No, kao što se vidi iz priložene Viber komunikacije, Elmedin Konaković je tokom reklama, a prije pokazivanja ove prepiske za gledaoce Federalne televizije preuredio tekst, što je aplikacija Viber i registrovala.

Šta je Konaković konkretno promijenio u sadržaju poruke, nije za sada poznato, ali poznavajući metode njegovog političkog djelovanja, očigledno je da se radi o ozbiljnoj manipulaciji.

Kao što se vidi iz rasporeda TV programa Federalne televizije, Konaković je sadržaj poruka promijenio neposredno uoči prikazivanja dok je trajala pauza zbog reklama. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...