BEOGRADSKI GLUMAC I TV VODITELJ NA SUDU: Branio se Balaševićevim stihovima

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje glumcu Milanu Kaliniću povodom optužbi da je učestvovao u tuči uoči košarkaške utakmice između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali "Aleksandar Nikolić".

  • Show

  • 30. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 0

"Kalinić se tereti za krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi", precizirala je za Tanjug portparolka Tužilaštva Irena Bjeloš.

Kalinić je ponovo negirao krivicu, a onda se branio citirajući stihove pjesme Đorđa Balaševića "Ne lomite mi bagrenje".

"Hteo sam da sprečim nasilje, a ne da ga porovodim. Smatram da se postupak vodi pod pritiskom medija, jer sam ja poznata ličnost. Sve ovo bi se zaboravilo da nisam glumac i da mediji nisu toliko pisali o tome, a nisu ni bili na toj utkamici", rekao je, između ostalog, Kalinić, a za kraj je citirao stihove spomenute pjesme nedavno preminulog kantautora.

"Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla, jer ćud je ćud, a sud je sud. Verujem, cenjena glavo, da si i učio pravo, da svakom sudiš pošteno, jer čast je čast, a vlast je vlast", rekao je Milan Kalinić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, podsjeća B92, podnijelo je optužni prijedlog protiv glumca Milana Kalinića zbog tuče na košarkaškoj utakmici između Zvezde i Partizana koja je odigrana u aprilu 2019. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...