JE LI MOGUĆE: Volkswagen mijenja ime

Sudeći po onome što pišu najveći američki mediji, Voltswagen je novo ime Volkswagena.

  • Auto

  • 30. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 0

Nije prvoaprilska šala, a prema svemu sudeći, radi se o novom velikom iskoraku Volkswagena, prenosi "Index Auto".

Oprostite, Voltswagena, jer sudeći po onome što pišu najveći američki mediji, upravo je to novo ime Volkswagena.

Pojedini mediji, uključujući "USA Today", došli su u posjed službene objave, datirane na 29. april, a koja je nakratko u javnost procurila 29. marta. U njoj se obavještava kako će Volkswagen u Americi biti komercijaliziran pod imenom Voltswagen.

Još nema službene potvrde da će doista zamijeniti slovo K u slovo T i tako dodatno marku približiti električnoj energiji, ali i udaljiti od afere "Dieselgate".

Vijest se, navodno, nakratko jučer pojavila na američkoj pres-stranici, a potom je i skinuta. Volkswagenov glasnogovornik Brendan Bradley nije komentirao ove navode.

Ali, kad se sve zbroji, Volkswagen nije bio hakiran niti se radi o prvoaprilskoj šali, a u pitanju nije ni marketinški trik. Osoba bliska Volkswagenu koja je odlučila ostati anonimna, izjavila je kako se radi o trajnoj promjeni koja će se ticati Volkswagena u Americi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...