MERKEL I MACRON UPOZORILI PUTINA: "Očekujemo da poštujete prava ruskog..."

Ruski predsjednik Vladimir Putin, njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron razgovarali su o mogućem snabdijevanju Evropske unije ruskom vakcinom protiv koronavirusa Sputnjik V, saopštio je Kremlj nakon videokonferencije troje lidera, prenosi Tanjug.

  • Svijet

  • 31. Mar. 2021  31. Mar. 2021

  • 0

Tokom konferencije, posebna pažnja posvećena je udruživanju napora u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“U tom kontekstu, lideri su razgovarali o mjerama za sprečavanje daljnjeg širenja bolesti”, navodi se u saopštenju.

Putin, Merkel i Macron razmatrali su izglede za registraciju ruske vakcine u Evropskoj uniji, mogućnost isporuke i zajedničku proizvodnju u zemljama EU, prenosi TASS.

Poštivanje ljudskih prava

Kabinet Macrona potvrdio je da su francuski predsjednik i njemačka kancelarka razgovarali sa Putinom o saradnji po pitanju vakcina, navodi Reuters.

Macron i Merkel još su poručili Putinu da očekuju da poštuje prava ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog i da čuva njegovo zdravlje.

Lideri tri zemlje razgovarali su i o situaciji u Ukrajini, Bjelorusiji, Libiji i Siriji te se dogovorili da usklade napore kako bi omogućili da se Iran vrati punom poštivanju svojih međunarodnih obaveza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...