VRLO JEDNOSTAVNO: Dva trika uz koja se hljeb više nikada neće mrviti

Ako vam je dosadilo da skupljate mrve nakon rezanja hljeba, isprobajte ovaj trik.

  • Jeste li znali

  • 31. Mar. 2021  31. Mar. 2021

  • 0

Hleb je omiljena namirnica, postoji toliko ukusnih vrsta, a iako nutricionisti kažu da s hljebom ne bi trebalo pretjerivati, mnogi od nas svakodnevno ga imaju na trpezi.

Svako bi trebalo da zna da napravi domaći hljeb, jer on nema aditive, ali čak i kada kupovni hljeb donesete kući, postoji česta boljka - kako spriječiti da se on mrvi?

Određene vrste hljeba jednostavno su u ratu s noževima, ili će se mrviti do besvijesti pa ćete morati da kupite mrvice po cijeloj kuhinji ili će ih nož izgnječiti, jer su iznutra previše meki.

Profesionalni pekari kažu, postoje dva načina da riješite ovaj problem. Prvi je da hljeb okrenete naopačke.

Donju stranu hljeba postavite gore i sijecite odatle, bit će lakše, jer je hljeb tu kompaktniji. Okolo će letjeti manje mrvica.

Drugo rješenje, pogodnije za hljebove koji su meki iznutra, ali spolja veoma hrskavi, jeste da hljeb postavite na stranu. Sječenje po kraćoj liniji dat će vam veću kontrolu pokreta i dobit ćete ravnomjerno isječene kriške, bez pretjeranog mrvljenja ili gnječenja.

(Mondo) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...