HRABRI "ZMAJEVI" PORAŽENI NA GRBAVICI: Pobjeda Francuza u sjeni velikih sudačkih propusta, pogledajte gol Griezmanna za slavlje gostiju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Grbavici igrala drugi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Francuske.

  • Sport

  • 31. Mar. 2021  31. Mar. 2021

  • 2

Nakon uvodnih minuta i početnih ispitavanja snaga prvi su prijetili gosti. Koman je šutirao u 15. minuti, ali nije bilo problema za našu odbranu. Ofanzivac Bayerna je zaprijetio i dvije minute kasnije, njegov šut glavom Šehić je lako zaustavio.

U prvih pola sata Lloris je dva puta spasio Francuze. U 24. minuti Todorović mu je zagrijao dlanove, da bi nakon toga fenomenalno s gol-linije zaustavio šut Ahmedhodžića.

Do kraja prvog dijela Trikolori su imali posjed lopte, ali se bh. reprezentacija odlično branila, prije svega disciplinovano i organizovano, pa favorizovani gosti nisu uspjevali da zaprijete.

Na startu drugog poluvremena slična situacija. Francuzi napadaju sporo i strpljivo, a bh. fudbaleri prijete iz kontri. Jednu takvu su imali u 54. minuti kada se Kolašinac spetljao u završnici.

U posljednjih pola sata Deschamps je u igru uveo "sidraša" Girouda i nekoliko napada kasnije stigli su do vodstva. Sam na desetak metara ostao je Griezmann koji glavom matira Šehića.

Kako se bližio kraj meča i Zmajevi su se postepeno otvarali i igrali ofanzivije. U 71. i 74. minuti tražili smo dva kaznena udarca, oba je puta pao Krunić, ali sudija Orsato nije pokazao na bijelu tačku.

U 81. minuti slobodnjak sa oko 18 metara i idealna pozicija za Pjanića, ali bh. veznjak je u svom 100. nastupu za nacionalni tim pogodio samo živi zid. Finiš nije donio uzbuđenja pa je ostalo 0:1.

Sve u svemu može se reći da je Bosna i Hercegovina borbeno, što se i očekivalo, ali i veoma disciplinovano. Pokazali su Zmajevi zube favorizovanim prvacima svijeta koji su u ovom trenutku ipak puno jači tim, prije svega individualno. 

S ovim porazom niz bez pobjede je produžen na 11 utakmica, posljednja je ostvarena prije 500 dana na gostovanju kod Lihtenštajna u oktobru 2019. godine.

U drugom meču grupe D viđeno je veliko iznenađenje jer je Ukrajina na domaćem terenu remizirala s Kazahstanom 1:1. Sada Francuska iz tri meča ima 7, a Ukrajina tri boda. Finci imaju dva, a BiH i Kazahstan po jedan bod iz dva meča. 

Bosna i Hercegovina - Francuska 0:1 (Grizemann 60')

Pogledajte tok utakmice i gol za pobjedu Francuza:

Kraj utakmice

86. minut; otvorena igra na obje strane

80. minut; Pjanić pogađa živi zid iz slobodnog udarca, propala je velika prilika

75. minut; Rade Krunić je ponovo oboren u kaznenom prostoru Francuza, sudija ni ne pomišlja pokazati na jedanaesterac

72. minut; U kazenom prostoru Francuza srušen je Krunić, ali je sudija Orsato samo odmahnuo rukom

61. minut; Francuzi golom Griezmanna vode sa 1:0. Rabiot je ubacio, a napadač Barcelone glavom pogodio mrežu Šehića

55. minut; velika šansa za Kolašinca, u posljednji trenutak izblokiran udarac našeg nogometaša

50. minut; Žuti karton Varaneu zbog prekršaja na Kruniću

47. minut; Centaršut Comana ide u gol aut, pritisak Francuza

Počelo je drugih 45 minuta

Kraj prvog poluvremena

36. minut; Start Todorovića nad Mbappeom, kojem lopta bježi u gol aut.

26. minut; Velika šansa za "Zmajeve", nakon kornera Lloris skida loptu sa gol linije

23. minut; Sjajan udarac Todorovića s ruba šesnaesterca, Lloris spašava Francuze

21. minut; Sudija nije svirao očiti prekršaj Griezmanna nad Džekom u opasnoj zoni

16. minut, Griezmann puca iz slobodnog udarca, ništa od svega

15. minut; Žuti karton za Hadžikadunića zbog faula nad Mbappeom

14. minut; pokušaj Comana glavom brani Šehić

12. minut; Francuzi uspostavljaju terensku dominaciju nakon našeg mini presinga

5. minut; Otvorena igra oba tima

2. minut; Mbappe sam izbija pred golmana Šehića, srećom bio je ofsajd

Počela je utakmica.

Poznati su i sastavi za večerašnji duel:

Bosna i Hercegovina: Šehić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Saničanin, Todorović, Kolašinac, Hadžiahmetović, Pjanić, Cimirot, Krunić, Džeko.

Francuska: Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez, Lemar, Rabiot, Pogba, Coman, Griezmann, Mbappé.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...