PRIJEDLOG ZA LAGAN I VEOMA ZDRAV RUČAK: Proljetna pita

Kopriva ili žara je definitivno zdrav izbor.

  • Gastro

  • 31. Mar. 2021  01. Apr. 2021

  • 0

Za pripremu vam je potrebno:

1 kg mlade koprive (žare),

pola kg krompira,

8 listova kora za gibanicu,

2 dl kisele pavlake,

1 dl ulja,

so i biber po ukusu.

Priprema: 

Očistite i u slanoj vodi skuhajte listove koprive. Procijediti ih i isjeckajte. Krompir ogulite i isijecite na četvrtine, skuhajte ga, a potom izgnječite u pire. Pomiješajte krompir i isjeckane koprive, dodajte pavlaku i začinite solju i biberom.

Dno pleha obložite papirom, namažite s malo ulja i stavite dvije kore jednu preko druge, po njima ravnomjerno rasporedite smjesu, zatim redajte red kore red smjese, tako da posljednja bude kora.

Prelijte sa 1 dl ulja i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...