SKANDAL O KOJEM BRUJI ŠPANIJA: Podigla se velika prašina nakon što se završila utakmica protiv Kosova, pogledajte kakvo su poniženje doživjeli gosti

Prijenos utakmice između Španije i Kosova, u kojem je španska televizija odlučila da isključi ton prilikom intoniranja himne gostiju, kao i da skraćenicu imena napiše malim slovom, izazvao je burne reakcije u Kataloniji, koja se bori za otcjepljenje od Španije.

  • Sport

  • 02. Apr. 2021  02. Apr. 2021

  • 0

Miriam Nogueras, članica “Zajedno za Kataloniju”, stranke oformljene 2020. sa željom da ujedini sve one koji su za nezavisnost te španske pokrajine, kada je vidjela šta je španska televizija uradila tokom prijenosa, riješila je da reaguje.

- Imajući u vidu pristrasan prijenos ove utakmice, "Zajedno za Kataloniju" započinje peticiju čiji je cilj da se direktor javnog medijskog servisa Španije pozove da svjedoči pred Kongresom - napisala je ona na društvenim mrežama

Ona je potom poslala poruku i vlastima u Španiji.

Skraćenica za Kosovo malim slovima 

- Bilo da se španskoj Vladi to sviđa ili ne, Kosovo je slobodna i nezavisna država i mora da bude tretirana kao takva - rekla je ona.

Sve je počelo poslije prvobitnog španskog opisa da će igrati protiv "ekipe s teritorije Kosova", nakon čega su iz Prištine zaprijetili odustajanjem od utakmice.

Nastavilo se tokom samog meča kada je pripadnik obezbjeđenja oduzeo zastavu Kosova jednom od članova delegacije koji je pokušao provokaciju.

Inače, Španija je dobila utakmicu rezultatom 3:1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...