JE LI OVO MOGUĆE: Predsjednik kompanije iz Milića prijeti otkazima radnicima koji se ne vakcinišu

Pošteđeni će biti samo oni koji iz zdravstvenih razloga ne smiju da se vakcinišu, s tim da će to morati da se utvrdi u Specijalističkom medicinskom centru “Boksita”.

  • Ekonomija

  • 02. Apr. 2021  02. Apr. 2021

  • 0

Predsjednik kompanije “Boksit” iz Milića Rajko Dukić zaprijetio je otkazom svim zaposlenima koji odbiju da se vakcinišu protiv koronavirusa kada se za to steknu uslovi. Šefovima je naredio da, po pitanju mjera zaštite, radnike kontrolišu i izvan radnog vremena, piše CAPITAL.ba.

Pošteđeni će biti samo oni koji iz zdravstvenih razloga ne smiju da se vakcinišu, s tim da će to morati da se utvrdi u Specijalističkom medicinskom centru “Boksita”.

“Ne može se pojedinačna volja i pravo zaposlenog staviti iznad prava i volje kolektiva, čime se dovodi u pitanje ne samo zdravlje drugih, već i poslovna stabilnost privrednih subjekata”, poručio je Dukić u “obavezućoj instrukciji”, objavljenoj u kompaniji.

Dodao je i kako je, pored svih mjera koje je naložio, sve više zaraženih u kompaniji, a za to je optužio radnike koji se okupljaju na sahranama, slavama, rođendanima i punoljetstvima.

“Sve dovodi u pitanje daljnji normalan, rad i funkcionisanje kompanije i Grupacije “Boksit” i, što je još gore, dovodi do gubitka radne sposobnosti i ugrožavanja života svih zaposlenih. Da bi se izbjeglo pogoršanje epidemiološke situacije i saniralo postojeće, loše stanje, rukovodni kadrovi svih profila, pored toga što su dužni lično poštovati propisane mjere, dužni su kontrolisati i da li zaposleni kojima rukovode, poštuju iste kako tokom, tako i van radnoga vremena”, poručio je Dukić.

Podsjećamo, vakcinacija u svijetu je na dobrovoljnoj osnovi.

On se prošle sedmice požalio kako su zaposleni u realnom sektoru marginalizovani kada je vakcinacija u pitanju. Najviše mu je zasmetalo to što su među prioritete uvršteni penzioneri.

“Primjera radi, stavljeni su u prioritet ispred zaposlenih penzioneri, koji primaju penziju zahvaljujući tim koji rade, prije svega u realnom sektoru, a nisu izloženi ili ne treba da budu izloženi kontaktima s obzirom na svoj status”, saopštio je Dukić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...