ČESTITKA ŽELJKA KOMŠIĆA: "Uskrs je prilika da pokažemo solidarnost i toleranciju"

"Živimo u vremenu velikih iskušenja, ali uvjeren sam da će nam jedinstvo i posvećenost obitelji pomoći da riješimo mnoge životne probleme i motivisati nas da pomognemo drugima kojima je naša pomoć najpotrebnija", rekao je Komšić.

  • Društvo

  • 02. Apr. 2021  02. Apr. 2021

  • 0

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio je čestitku povodom Uskrsa nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim građanima katoličke vjere u Bosni i Hercegovini i dijaspori, uz želju da ga proslave u zdravlju i sreći sa porodicom i prijateljima.

- U povodu nastupajućeg blagdana Uskrsa, Vama, svim biskupima, svećenicima i vjernicima katoličke vjeroispovjesti u Bosni i Hercegovini i u svijetu, upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da ga proslavite s radošću, u zdravlju i miru sa svojim najbližima.

Ovaj veliki blagdan simbolizira novi život i uči nas da poštujemo i uvažavamo jedni druge. Živimo u vremenu velikih iskušenja, ali uvjeren sam da će nam jedinstvo i posvećenost obitelji pomoći da riješimo mnoge životne probleme i motivisati nas da pomognemo drugima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Ne smijemo zaboraviti nikada na bogatstvo multikulturalnosti i multietičnosti koje posjedujemo. Trebamo da cijenimo jedni druge i ponosimo se tradicijom i običajima, koje smo naslijedili od naših predaka. Njegujmo to bogatstvo, budimo solidarni i tolerantni. Sa najljepšim željama, za dobro zdravlje i porodičnu sreću, još jednom upućujem svima najiskrenije čestitke povodom Uskrsa – stoji u Komšićevoj čestitki, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...