ZADNJI PUT SNIMLJEN JE U TUZLI: Misteriozna smrt američkog ministra i danas budi sumnje, nedugo nakon nezapamćene tragedije, uslijedila je nova smrt...

"Slobodna Bosna" donosi novu zanimljivu priču iz historije.

  • Jeste li znali

  • 03. Apr. 2021  03. Apr. 2021

  • 0

Naša današnja priča vodi vas u okolicu Dubrovnika. Naime, prošlo je 25 godina od velike tragedije u kojoj je poginuo tadašnji ministar trgovine SAD-a i američki političar Ronald Ron Brown zajedno sa 34 člana delegacije.

Ron Brown poginuo je avionskoj nesreći nedaleko od Čilipa, a avion se zabio u brdo Sveti Ivan. Službeno je utvrđeno kako je glavni uzrok tragedije bio navigacijski sistem, ali naknadno su se pojavile informacije koje su počele buditi sumnju u istinitost službene verzije. Tako su kružile priče kako je Brown pronađen s ranom u glavi koja je nalikovala na onu od metka, a autopsija nikada nije obavljena.

Također, Air Force je objavio kako je jedan od signalnih tornjeva bio ukraden prije pada aviona, a svakako je najveću prašinu podigla činjenica kako je tri dana nakon nesreće mrtav pronađen šef navigacije Niko Jerkuić. Policija je izvijestila kako je riječ o samoubistvu. Inače, Jerkuić bi bio jedina osoba koja bi mogla objasniti pad aviona. Jedna od teorija zavjere govori kako je u cijeli slučaj upletena CIA. 

Zanimljivo je kako je posljednji snimak aviona američkog ministra Browna zabilježen na aerodromu u Tuzli.

U čast Ronu Brownu, dvije američke nagrade su nazvane njegovim imenom, kao i jedan ratni brod te fondacija za stipendiranje studenata. Browna je posthumno odlukovao tadašnji predsjednik SAD-a Bill Clinton. 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...