PROCURIO VIDEO: Švicarska policija brutalno odgovorila, gumenim mecima i suzavcem na demonstrante

Švicarska policija koristila je u petak navečer gumene metke i suzavac kako bi rastjerala stotine demonstranata protiv restriktivnih mjera u pandemiji koronavirusa u gradu St. Gallenu, na sjeveroistoku zemlje.

  • Svijet

  • 03. Apr. 2021  03. Apr. 2021

  • 1

Policija je prvo navela da su njeni pripadnici “bili zasuti predmetima” i da su bili “prisiljeni upotrijebiti gumene metke u samoodbrani”.

Poslije je tokom večeri policija objavila da su na njene pripadnike bacani “molotovljevi kokteli” i drugi zapaljeni predmeti pa je policija upotrijebila suzavac.

Rastuće brojke zaraženih

Pozvali su demonstrante da ne napadaju policajce niti oštećuju imovinu, a posmatrače da se raziđu.

Prema listu "Tagblatt", oko 1.000 ljudi izišlo je na ulice St. Gallena, grada s oko 75.000 stanovnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...