"UBIO ME SNSD!": Maja Kostović iz Foče počela štrajk glađu

U objavi, između ostalog, stoji da je Maja počela štrajk glađu, što nije teško pored praznog frižidera, sve dok neko iz njene porodice ne dobije neki posao. Ukoliko joj se nešto dogodi, ona je kao krivca označila vladajuću stranku SNSD!

  • Društvo

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 3

"Sit gladnome ne vjeruje", kaže stara narodna poslovica. Naši vlastodršci, debelokošci, žive ispod staklenog zvona, okruženi svitom i luksuzom, nemaju kontakt s realnošću, ne znaju kakve patnje preživljava i vodi borbu njihov napaćeni narod i podanici koji preživljavaju životom na ivici. Da osjete jednom muku i patnje svog naroda, možda bi se promijenili, prestali biti pohlepni i osioni, prekinuli bacati desetine miliona maraka na softvere, kompjutersku opremu, avione, zgradurine, helikoptere, limuzine i ostale gluposti, pomogli ljudima da imaju skroman posao i život dostojan čovjeka.

Djevojka Maja Kostović iz Foče objavila je status na društvenoj mreži Facebook da je započela štrajk glađu uz poruku „UBIO ME SNSD!" U objavi, između ostalog, stoji da je Maja počela štrajk glađu, što nije teško pored praznog frižidera, sve dok neko iz njene porodice ne dobije neki posao. Ukoliko joj se nešto dogodi, ona je kao krivca označila vladajuću stranku SNSD!

Prema mojim saznanjima iz Foče, otac Maje Kostović je ljekar-stomatolog, visoki funkcioner SNSD-a koji je radio privatno u svojoj ordinaciji, i može se pretpostaviti da su Maja i članovi njene porodice izigrani od strane vladajuće stranke i da se zbog toga odlučila za ovakav vid protesta.

Nažalost ovo nije jedini primjer, hiljade je mladih ljudi i cijelih porodica koje traže bilo kakav posao, platu i život dostojan čovjeka, ali nažalost, posla i hljeba nema, osim za povlaštene i pripadnike vladajuće oligarhije.

Da li će prozvani načelnik opštine Foča Milan Vukadinović i dalje da ćuti i stavlja glavu u pijesak kao noj, ili će pokušati da pomogne i riješi problem, ostaje da se vidi.

Ogromna su raslojavanja u društvu na mali broj privilegovanih, koji zahvaljujući namještenim poslovima, tenderima i privilegijama žive kao holivudske zvijezde, ne znaju šta rade od objesti, dok s druge strane ogromna većina građana, njih skoro 90 posto, preživljava na ivici, bori se da prehrani porodicu i plati dažbine.

Vraćanje ravnoteže i srednjeg sloja, smanjivanje jaza između bogatih i siromašnih, posao za sve bez ucjena i partijske knjižice, jedan je od osnovnih zadataka u skorijoj budućnosti ukoliko želimo da postanemo normalno društvo i država 21. vijeka.

Nebojša Vukanović/Narodni poslanik u NSRS (nebojsavukanovic.info)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...