VODEĆA SRBIJANSKA PULMOLOGINJA UPOZORAVA: "Sve više djece na liječenju, najkritičniji pacijent ima samo..."

Upitana da li bi i djeca trebalo da se vakcinišu, ona je rekla da treba sačekati preporuku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

  • Zdravlje

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 1

Načelnica Dječije klinike KBC-a "Dragiša Mišović" Olivera Ostojić izjavila je da je u toj ustanovi trenutno na liječenju 25 djece s koronavirusom, 40 odsto više nego u martu.

Ostojić je za TV Pink rekla da su na povećan broj dječijih Covid-pacijenata najviše utjecali novi sojevi koronavirusa.

"Očito je da su novi sojevi za decu zarazniji. Najkritičniji pacijent s obostranom upalom pluća ima 15 godina", rekla je ona.

Upitana da li bi i djeca trebalo da se vakcinišu, ona je rekla da treba sačekati preporuku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

"S obzirom na to da kod dece nema težih kliničkih slika, trebalo bi sačekati preporuku Svetske zdravstvene organizacije, jer se rade istraživanja na deci i trudnicama“, rekla je ona.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...