NAKON TUŽILAŠTVA I SIPA-e: Federalni inspektori od jutros pretresaju KCUS

Inspekcija se vrši po nalogu Tužilaštva KS.

  • Društvo

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

Nakon tužilaca Tužilaštva KS i pripadnika SIPA-e, u KCUS su jutros došli i inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove.

- Federalna uprava za inspekcijske poslove je dana 6. aprila 2021. godine zaprimila zahtjev Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za inspekcijski nadzor i dostavljanje informacija vezanih za korištenje aparata za mehaničku ventilaciju ACM 812A, higijenske uslove, organizaciju medicinskog kadra i uslove i način medicinskog tretmana pacijenata kojima je dijagnosticiran Covid-19 u KCUS-u.

Shodno zahtjevu, Federalni zdravstveni inspektorat jutros je započeo inspekcijski nadzor te se očekuje da ćemo u ostavljenom roku od tri dana izvještaj o postupanju i prikupljene informacije/dokumentaciju dostaviti nadležnom Tužilaštvu na daljnje postupanje.   

S obzirom na to da postupak u ovom predmetu vodi Tužilaštvo, u interesu istrage, nismo u mogućnosti davati daljnje informacije o postupku i nalazima inspekcijskog nadzora - rečeno je za "Oslobođenje" iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...