ŠOKANTNA SAZNANJA PORTALA "ISTRAGA": Državni tužitelj koji je boravio na KCUS-u medijima dostavio LAŽNE INFORMACIJE o premještanju kineskih respiratora?

Danas je u sarajevskim medijima objavljena informacija da respiratori ACM812A nisu pronađeni na Covid-odjeljenjima nego na drugoj lokaciji te da su bili van upotrebe kada su tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo posjetili KCUS.

  • Vijesti

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 11

No, ovu informaciju nisu mogli potvrditi iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, istaknula je za portal “Faktor” da “ne želi komentirati napise medija i da ne stoji iza dezinformacija ili bilo kakvih informacija koje nisu zavnično potvrđene iz te institucije”.

Prema saznanjima istog portala, istražitelji SIPA-e su respiratore koje je nabavio FUCZ, fotografisali jučer u Respiratornom centru KCUS-a, dakle na istom mjestu na kojem se koriste već duže vrijeme.

Ove informacije ubrzo je potvrdio i portal "Istraga.ba", ali i otkrio odakle su potekle ovakve informacije. 

"Svi kineski respiratori pronađeni su u Covid zoni KCUS-a, potvrđeno je za Istragu iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Respiratori su prilikom uviđaja i fotografirani. Državni tužioci uopće nisu ulazili u tu zonu. Upravo su oni izvor lažne vijesti da su respiratori uklonjeni", stoji u Twitter objavi portala "Istraga.ba".

Informacije koje navodi portal "Istraga.ba" da su državni tužitelji, iako nisu ulazili u Respiratorni centar KCUS-a, dezinformisali javnost lažnim vijestima je posve skandalozna, neprimjerena funkciji koju obavljaju.

Podsjećamo, državni tužitelj Džermin Pašić i istražitelj Tužilaštva BiH Mirza Jamaković, danas su ušli u prostorije KCUS-a, iako istragu provodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo. 

Danas su i advokati odbrane u predmetu "Respiratori" uputili pismo predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, glavnoj državnoj tužiteljici i glavnom federalnom tužiocu u kojem ukazuju na, kako navode, neprofesionalno djelovanje državnog tužioca Džermina Pašića.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...