MUTNE AKCIJE U KLINIČKOM CENTRU: Tužilac Džermin Pašić nije dobio nikakvu naredbu da obavi istražne radnje u KCUS-u, POSTUPAO JE SAMOINICIJATIVNO!

Državni tužilac Džermin Pašić danas je, zajedno s istražiteljem Tužilaštva BiH Mirzom Jamakovićem, boravio u KCUS-u. Džermin Pašić je, zajedno sa Mirzom Hukeljićem, vodio istragu u predmetu "Respiratori", a zatim su i podigli optužnicu.

  • Mini market

  • 06. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 4

Međutim, ostalo je nejasno zašto se državni tužitelj sa istražiteljem pojavio na KCUS-u ukoliko istragu vodi Tužilašto Kantona Sarajevo. 

Poratl "Istraga.ba" je ranije danas prenio informaciju da su upravo državni tužitelji koji su boravili na KCUS-u ali ne i u Respiratornom centru dostavili određenim medijima lažnu informaciju da su respiratori ACM 812A izmješteni iz Respiratornog centra na Podhrastovima. 

Međutim, isti portal je večeras došao do novih informacija i objavio ih na zvaničnom Twitter profilu.

"Sudije za prethodni postupak Suda BiH nisu izdale nikakvu naredbu državnom tužiocu Džerminu Pašić da obavlja bilo kakve istražne radnje na KCUS-u, potvrđeno je za Istragu u Sudu BiH. To znači da je tužilac Pašić u ponedjeljak na KCUS-u postupao samoinicijativno", saopštio je portal "Istraga.ba". 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...