SAMO ZA ONE S DUBLJIM DŽEPOM: Pored troškova za testove, za ljetovanje u Hrvatskoj trebat će vam puni novčanici, evo kolike su cijene ljetovanja na Jadranu ove sezone

Kada na sve ovo dodamo i cijene PCR ili serološkog testiranja, prijevoz do lokacije i boravišne takse za višečlane porodice, za odmor na Jadranu trebat će izdvojiti pravo malo bogatstvo.

  • Ekonomija

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 1

Tako se cijene smještaja u hotelima na sjeveru hrvatske obale kreću od 36 eura do 165 eura za noćenje po osobi, i to u Rovinju od 40 do 165 eura, u Opatiji između 85 i 115, u Poreču od 36 do 85, u Lošinju od 70 do 150 i u Puli od 67 do 79 eura.

Na jugu, od turista se očekuje da plate od 30 do 100 eura za noćenje u Dubrovniku i oko 40 eura u Makarskoj.

Što se tiče privatnog smještaja, teško da se može naći od otprilike 20-ak eura za sobu ili studio apartman. S druge strane, za veće apartmane, s boljom lokacijom, cijene idu i preko 70 eura za noćenje.

Za jedan obrok na Hrvatskom primorju, prema podacima dostupnim na internetu, potrebno je izdvojiti u prosjeku 8 eura, a u skupljim restoranima za ručak treba izdvojiti i do 26 eura, pa čak i više.

Što se tiče cijena pića, one variraju u zavisnosti od lokacije. Tako se cijena kafe kreće između 1 i 4 eura. Pivo košta između 1,5 i 6,5 eura u kafićima i restoranima ili upola jeftinije u radnjama. Čaša vina košta u prosjeku oko 6 eura.

Kada na sve ovo dodamo i cijene PCR ili serološkog testiranja, prijevoz do lokacije i boravišne takse za višečlane porodice, za odmor na Jadranu trebat će izdvojiti pravo malo bogatstvo.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...