BIVŠI TUĐMANOV ADMIRAL NAJAVLJUJE RASPLET: "Srbija provodi Memorandum 2, politika odcjepljenja Republike Srpske od BiH i pripojenje Srbiji odgovor su na stvaranje...“

Aktuelna politička previranja na Balkanu komentirao je penzionisani admiral Hrvatske vojske i geopolitički analitičar Davor Domazet Lošo.

  • Regija

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 4

"Nema ništa iznenađujuće u ovome. Naime, sama činjenica da je ministar u parlamentu Crne Gore izgovorio kako u Srebrenici nije bilo genocida, niječući time i presudu Haškog suda, to znači da Srbija u punome jeku provodi 'Memorandum 2'. Čak vjerujem kako je to namjerno rekao kako bi se organizirali prosvjedi, ne samo u Crnoj Gori, već i u Beogradu, s ciljem da bi se pokazalo kako je taj sud nepravedan prema Srbima, što je njihova uobičajena teza.

Kako navodi, kada je riječ o srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, teško je procijeniti njegov utjecaj na crnogorsku politiku.

"On glumata velikosrpsku politiku. Doveden je kako bi potpisao priznanje Kosova i logično je da to izbjegava na sve načine. Moguće je da ovakvim postupcima izbjegava to pitanje te 'prebacuje lopticu' na stranu terena Crne Gore i kako je Srbima tamo učinjena velika nepravda. Ništa ne isključujem kada je riječ o njemu."

Domazet Lošo komentirao je za portal "Direktno" sposobnost prosrpskih stranaka i opcija da stalno organiziraju proteste i nerede u Crnoj Gori.

"Ovdje se radi o pitanju svjetske geopolitike, koje uključuje i Hrvatsku te cijeli prostor 'južno od Alpa i sjeverno od Grčke'. Dolazi do sukoba američke, odnosno anglosaksonske te ruske politike. U cijelu priču uvela se i europska politika, no njena sposobnost da utječe na cijelu situaciju je veoma ograničena.

Na kraju navodi kako postoje opravdane sumnje da se ovdje radi o sukobima interesa Amerike i Rusije.

"Poznato je kako je politika Amerike stvaranje velike Albanije, koja se odnosi na cijeli geopolitički prostor. Čak i ove prosvjede i negiranje genocida u Srebrenici potrebno je gledati iz šireg kuta. Poznato je kako je politika takozvane Republike Srpske odcjepljenje od BiH i pripojenje Srbiji. To bi, prema njihovim prosudbama, trebao biti odgovor na stvaranje velike Albanije. U igri je mnogo karata, a glavna dva igrača su Rusija i SAD."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...