KAKAV SUNOVRAT: "Forbes" objavio nove podatke, Trumpovo bogatstvo smanjilo se za čak...

Bezosovo bogatstvo procjenjuje se na 177 milijardi dolara, čime je daleko ispred konkurencije.

  • Ekonomija

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 1

Bogatstvo bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa smanjilo se za više od milijardu dolara tokom četiri godine na čelu Amerike, pokazala je najnovija lista "Forbesa".

Da je sve prodao i sve stavio u indeksne fondove, Trumpova imovina bila bi 1,6 milijardi dolara, ali je, umjesto toga, zadržao privatni biznis, stavivši ga u ruke sina Erica, izvršnog direktora Trumpove organizacije.

Tako je njegovo bogatstvo sa 3,5 milijardi dolara, koliko je imao 2017. godine, palo na 2,4 milijarde dolara.

Pad za skoro 300 pozicija

Trump se trenutno nalazi na 1299. mjestu liste milijardera svijeta, što je pad za skoro 300 pozicija, jer je prošle godine bio 1001.

Na čelu "Forbesove" liste milijardera je osnivač sajta Amazon Jeff Bezos, koji je već četvrtu godinu zvanično najbogatiji čovjek svijeta.

Bezosovo bogatstvo procjenjuje se na 177 milijardi dolara, čime je daleko ispred konkurencije.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...