KCUS O RESPIRATORIMA KOJI SU NABAVLJENI IZ KINE: Nisu povučeni iz upotrebe, svi se nalaze u...

...Posebnom respiratornom centru koji je i formiran za Covid-19 bolesnike.

  • Društvo

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 0

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obratio se javnosti saopćenjem u kome navode da respiratori ACM 812 A nisu povučeni iz upotrebe u radu s Covid-19 bolesnicima.

“Svi navedeni respiratori donacija su Federalne uprave civilne zaštite prema KCUS-u za borbu protiv pandemije Covida-19 i svi se nalaze u Posebnom respiratornom centru koji je i formiran za Covid-19 bolesnike. Niti jedan od navedenih respiratora ne nalazi se na drugoj lokaciji u KCUS-u”, ističu u saopćenju iz KCUS-a.

Kako navode iz ove zdravstvene institucije, sve navedeno evidentirali su pripadnici SIPA-e i kantonalni tužilac, koji su obišli Posebni respiratorni centar KCUS-a i sve aparate fotografisali u navedenom Centru 5. aprila 2021. godine, u terminu od 19.00 do 20.15 sati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...