CVIJANOVIĆKA SE DANAS RASPRIČALA: "Za SDA bi trebao biti manji problem..."

"...izbor Radojičića od Vlade KS."

  • Politika

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 0

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je Igor Radojičić važan čovjek SNSD-a i da je kvalifikovan za bilo koju poziciju, pa i za ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

“Mislim da bi on bi sjajan ministar, a bio bi sjajan i na drugim mjestima. A da li se došlo do toga da se formalno predlažu kadrovi, nismo ušli u tu proceduru. Dakle, apsolutno to nije ta priča”, izjavila je Cvijanovićka novinarima u Banjoj Luci.

Što se tiče, kako je rekla, strelica koje dolaze od SDA, “oni uvijek pokušavaju da ulove u nekoj situaciji, da kažu neki svoj stav”.

Prema njenim riječima, za SDA je manji problem da li bi jedan takav ministar bio Radojičić ili bilo ko drugi od problema koje imaju s kantonalnom vladom, sa svim previranjima u stanci.

“Tu se ne snalaze dobro i onda im dobro posluži SNSD, pa onda uslovljavaju, vjerovatno da bi podigli rejting u kantonu”, ocijenila je predsjednica RS-a, prenosi Srna.

Dodala je da će se, kad priča bude formalizovana, “onda vidjeti ko koga može uslovljavati”.

Cvijanovićka je navela da je u medijima vidjela da navodno Senad Bratić treba da se vrati na mjesto potpredsjednika NSRS-a te da su to uslovljavanja koja uvijek postoje. “To vam je ona ping-pong loptica, neko je baci, drugi dobaci i ne mogu se time opterećivati”, navela je Cvijanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...