UŽIVAJTE U OKUSIMA PROLJEĆA: Ukusna jela sa mladim lukom koja biste trebali isprobati...

Tekst je objavljen na hrvatskom portalu "24sata".

  • Gastro

  • 07. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Mladi luk je prvi vjesnik proljeća i nezaobilazan sastojak proljetnih gastro delicija...

Istovremeno sladak i ljut, blag i intenzivan, mladi luk odličan je dodatak raznovrsnim jelima. Nutritivno je bogat vitamina, a svakom obroku daje jedinstvenu aromu i neodoljiv okus.

Budući da s prvim danima proljeća počinje i sezona mladog luka, pravo je vrijeme za pripremu delicija u kojima je glavna zvijezda upravo mladi luk.

Popečci od krumpira i mladog luka

Što kažeš na brze i savršeno ukusne popečke od krumpira i mladog luka? Brzo gotovi, a odlično se slažu s raznim umacima. U popečke možeš dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana, a čak možeš staviti i sitno narezanu pancetu kako bi upotpunili okus. 

Krem juha od piletine i mladog luka

Ostatke piletine jednostavno je prenamijeniti u ukusno i zasitno jelo na žlicu! Chowder je vrsta guste, kremaste juhe koja dobro funkcionira i s morskim plodovima, povrćem, ali i mesom. Postoji mnogo varijacija...

Slavonska quesadilla sa slaninom, jajima i mladim lukom

Jaja, slanina i mladi luk dobro su poznat trio. No, ako želiš isprobati nešto novo i zanimljivo, na red dolazi slavonska quesadilla koja na nov način spaja tri dobro poznate namirnice. Priprema je jednostavna, a jelo će poslužiti kao odličan, zdravi brunch!

Slani muffini s mladim lukom i sirom

Slani će se muffini s mladim lukom izvrsno uklopiti uz druga jela na tvom proljetnom jelovniku! Sve što trebaš je naribati sir, narezati mladi luk i izvagati sastojke, a ostatak posla će odraditi tvoja pećnica.

Fritaja s mladim lukom i pršutom

Jaja, pršut i mladi luk savršen su spoj! Jednostavno, hranjivo i brzo jelo svakako je i fritaja koju možeš pripremiti za doručak, ručak ili večeru. Uživaj u okusima proljeća

Recepte možete pročitati na, u podnaslovu, spomenutom portalu i njihovoj rubrici "Gastro".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...