AFERA KOJA POTRESA SJEVERNU MAKEDONIJU: Atentat na Zvicera raskrinkao balkansku mafiju; Napadači u Kijevu su za podjelu imali...

Među osobama kojima su izdate lažne isprave su pripadnici i jedne albanske mafije.

  • Hronika

  • 07. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Osoba koja je pucala na navodnog vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera imala je makedonski pasoš. To je otkriveno u aferi "Mafija" koja potresa Sjevernu Makedoniju. 

Kako prenosi makedonski "Netpres", uhapšeno je devet policajaca koji se sumnjiče da su falsifikovali identitete osobama kojima su potom izdavali lažne pasoše.

Napadači na Zvicera u Kijevu su, kako prenosi makedonski portal, imali pola miliona eura za podjelu ako uspiju da ubiju Zvicera i još 100.000 za skrivanje i bjekstvo u Ukrajini. Zvicer je teško ranjen u pokušaju atentata 26. maja prošle godine u jednom kvartu u Kijevu, gdje je živio.

Zbog pokušaja ubistva navodnog vođe "kavačkog klana" uhapšeno je nekoliko osoba, među kojima i jedan ukrajinski policajac.  Ukrajinska policija je navela da je nakon ovog događaja da se radi o "kriminalnim aktivnostima balkanskih mafijaških klanova".

Kao navodni razlog za pokušaj ubistva Zvicera u Ukrajini, mediji navode da se radi o odmazdi za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini. 

Inače, u aferi "Mafija" je otkriveno i da među osobama kojima su izdate lažne putne isprave, nalaze se i članovi albanske kriminalne bande "Baruti" koja djeluje na sjeveru Italije u poslovima oko narkotika.

(Mondo) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...