ZA DAN, DVA, MOŽDA TRI, MOŽDA PET, MOŽDA STO: "Avazov raporter" u svađi s datumima (VIDEO)

Falsificirano pismo, koje je u petak najavio portal "Raport", a u subotu objavio "Avaz", palo je već na prvom testu vjerodostojnosti. Naime, novinar koji je objavio sažetak pisma je, nedugo nakon objave falsificiranog pisma u programu televizije Face, sam otkrio da se radi o grubom falsifikatu.

  • Mini market

  • 07. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 8

Kenan Kešmer, urednik portala „Raport“ pod kontrolom Fahrudina Radončića je Senadu Hadžifejzoviću prvo rekao da je za pismo čuo prije tri dana, a nešto kasnije da je pismo napisano prije dva dana. Ovo zaplitanje nije neočekivano, pogotovo kad radite po nalogu Fahrudina Radončića.

A sadržaj falsificiranog pisma objavljenog u subotu, zapravo, nije nikakav ekskluzivitet. Pismo objavljeno u subotu na portalu "Avaz" (3.4.2021.) je zapravo većim dijelom (dvije stranice) nemušto prepričani sadržaj (od strane novinara "Avaza" ili "Raporta") pisma koje je objavio portal portal „Raport“ (25.10.2020.), uz kratke "avazovske" opaske (npr. "Šanse da pacijent koji je priključen na 'Malina' respirator preživi su nikakve, vjerujte nam nikakve!").

Na trećoj stranici je dodat kratki osvrt na respiratore ACM 812 A sa primjedbama koje već dugo vremena kruže bh. medijima, i dvije opaske o "zaštitarima koji vraČaju (pravopisna greška koja se ponavlja na više mjesta u pismu, op. "SB") pacijente sa UKCS" i o "UKCS kao medijskom izolatoriju", što su teme koje su „Avaz“ i „Raport“ već ranije obrađivali u svojim tekstovima.

I to je sve. Prenaivno, čak i za režisera afere Fahrudina Radončića!

(SB)

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...