POTVRĐENO ZA BHRT: Federalni inspektori nastavljaju inspekciju u KCUS-u (VIDEO)

Federalna uprava za inspekcijske poslove trenutno provodi radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa provjerom respiratora u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te bi Tužilaštvo Kantona Sarajevo u narednim danima trebalo da bude informisano o rezultatima provjere.

  • Vijesti

  • 07. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 3

Ovo je potvrđeno za BHRT iz Tužilaštva KS. Kako su naveli, prema informacijama koje imaju sa terena, inspektorima Federalne uprave za inspekcijske poslove je omogućen nesmetan rad prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, kao što je prethodno omogućen i predstavnicima KTKS.

Ranije danas su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove potvrdili da federalni zdravstveni inspektori nastavljaju inspekcijski nadzor na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Istakli su da inspektori provjeravaju korištenje respiratora koje je nabavila “Srebrena malina”, higijenske uslove, organizaciju medicinskog kadra i uslove i način medicinskog tretmana COVID pacijenata.

Nakon provjere inspektori će izvještaj dostaviti Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet  koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa Kliničkog centra uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...