KONAČNI RASPLET; MILO ĐUKANOVIĆ DIŽE NACIJU NA NOGE: „Počinje borba protiv agresivnog posrbljavanja Crne Gore, plan je da se..."

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista DPS osudilo je namjeru Vlade Crne Gore da na današnjoj sjednici donese odluku o izmjeni Odluke o kriterijima za utvrđivanje uslova za stjecanje crnogorskog državljanstva prijemom, kao i da se usvoji nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

  • Regija

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 3

Poručili su da će svim sredstvima braniti državu od "evidentnog agresivnog pokušaja posrbljavanja".

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva DPS-a, kojom je predsjedavao prvi čovjek partije Milo Đukanović, konstatovana je nedvosmislena namjera nove parlamentarne većine da na ovaj način provede izborni inžinjering kako bi se osigurala nelegitimna većina na narednim izborima i nasilu mijenjala demografska slika Crne Gore, što sve vodi u dodatnu destabilizaciju države.

- Smatramo da ovakav potez obesmišljava rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva koji bi upravo trebalo da se bavi ovom materijom i u kojem predstavnici Demokratske partije socijalista učestvuju u cilju iznalaženja najboljih kompromisnih rješenja, sa ostalim poslaničkim klubovima. Ipak, ukoliko Vlada usvoji na sjutrašnjoj sjednici navedeni prijedlog odluke i nacrta, Demokratska partija socijalista će napustiti učešće u Odboru i uputiti odgovarajuću inicijativu prema Ustavnom sudu, budući da je odluka koja je predložena, zbog predviđene retroaktivne primjene, apsolutno neustavna - poručili su u toj partiji.

Na sjednici je konstatovano da je aktuelna parlamentarna većina osvojila potrebnu većinu da bi formirala Vladu kako bi vodila unutrašnju i vanjsku politiku, ali da to ne znači da je dobila pravo da svojim djelovanjem obezdržavi Crnu Goru i uvede je u velikosrpski nacionalni projekt.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...