VOŽD IZ LAKTAŠA NESTAO U 60 SEKUNDI: Pogledajte kako je Draško Stanivuković DIRNUO U "OSINJE GNIJEZDO" i zadao jedan od najtežih udaraca Miloradu Dodiku

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković u velikim je problemima zbog stalnog opstruiranja od skupštinske većine, koju u tom gradu čini SNSD Milorada Dodika.

  • Politika

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 3

No, ta mu činjenica ne smeta da svako malo izađe pred javnost i otvoreno poruči svom političkom oponentu da ga nije strah.

Tako je bilo i jučer, kada je Stanivuković, po mnogima, dirnuo u "osinje gnijezdo".

Na pitanje novinara kada će doći do rušenja nelegalnog kluba "Kajak", u vlasništvu Dodikovog kuma Mile Radišića, Stanivuković je naveo kako su na sceni zakulisne radnje te kako su Mile Radišić, baš kao i njegov sin, "veći i manji lopov".

Stanivuković je u nekoliko sekundi plastično pojasnio kako funkcionira Dodikova vlast u Republici Srpskoj u posljednjim decenijama.

"…Sin dobija gorivo od države, kćerka dobija traktore, jedan mu kum sagradi restoran na gradskoj zemlji, drugi kum ima televiziju, kojom upravlja on, pa onda pored ATV-a postoji FK Borac koji vodi njegov sestrić, čiji su poslovni prostori u vlasništvu Grada, a on uzimao pare od tih poslovnih prostora. Pa mu drugi sestrić, brat od ovog prvog, imao nelegalne bilboarde…", kazao je Stanivuković.

- Ponosan sam na Banjaluku koji može da kuca u restoranu ′"Agape" i u kojem "Pravda za Davida" može biti na Trgu. Sretan sam što imam priliku ispraviti nepravdu - kazao je gradonačelnik Banje Luke.

"Slobodna Bosna" donosi video najzanimljivijeg dijela Stanivukovićevog izlaganja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...