STIŽU EURI I DOLARI: Najavljene nove investicije iz bh. dijaspore...

Na online biznis forumu organizovanom za predstavnike poslovne bh. dijaspore, bh. poduzetnika, lokalnih zajednica, relevantnih ministarstava, privrednih komora i udruženja iz oblasti metalskog sektora i pratećih industrija, najavljene su nove zajedničke investicije između bh. dijaspore i bh. poduzetnika.  

  • Ekonomija

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Forum i B2B sastanci s bh. dijasporom "Potencijali i perspektive investiranja u metalski sektor i prateće industrije u BiH" organizovan je u srijedu u sklopu projekta "Dijaspora za razvoj" (D4D), koji provode Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlada Švicarske, u partnerstvu s UNDP-om BiH, IOM-om BiH, Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i partnerskim općinama.

Potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić istaknuo je da je za uspjeh kao stabilan dio lanaca dobavljača neophodno ostvariti snažnu konekciju s bh. državljanima koji rade u svjetskim kompanijama, na vodećim pozicijama.

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Štutgartu Began Muhić rekao je da vlada velika zainteresovanost bh. dijaspore i bh. privrednika koji posluju u dijaspori da dio poslovanja prenesu u Bosnu i Hercegovinu.

– Mi trebamo raditi promociju zemlje i poslovnog ambijenta kako bismo zainteresirali investitore i poslovne subjekte za saradnju te investiciju u BiH. Bosna i Hercegovina je jedna od najpovoljnijih zemalja za investicije u cijeloj Evropi te je dragocjeno isticati pozitivne primjere kako bi prikazali pozitivnu klimu za investiranje – dodao je Muhić.

Drugi dio biznis foruma bio je rezervisan za individualne B2B sastanke.

Održano je više od 60 sastanaka između predstavnika bh. kompanija i predstavnika poslovne dijaspore, a najavljena su nova partnerstva te nove investicije bh. dijaspore u BiH.

Naredni online biznis forum i B2B sastanci s bh. dijasporom "Potencijali i perspektive investiranja u poljoprivredu i proizvodnju hrane u BiH" najavljeni su za 19. maj 2021. radi predstavljanja potencijala za ulaganje bh. dijaspore u poljoprivredni sektor i proizvodnju hrane, saopćeno je iz SERDA-e.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...