"EVO GA, SVJEŽ, SA 'MALINA RESPIRATORA'...": Svjedočenje Sarajlije Envera Alispahića o borbi za život u KCUS-u

Enver Alispahić iz Sarajeva bio je na višesedmičnom bolničkom liječenju zbog zaraze koronavirusom.

  • Društvo

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 1

Bio je među pacijentima u Respiratornom centru Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje se liječe oboljeli s najtežom kliničkom slikom.

Enver je 14. marta bio jedan od pacijenta koji su se borili sa zarazom, a već danas je u svom domu, gdje nastavlja s oporavkom.

- Korona postoji! Čuvajte se, a pogotovo vi, mladi. Ovo je jedno veoma loše iskustvo - poručio je tada Enver iz bolničkog kreveta za "Hayat".

Danas nakon svega kaže da još teško diše, osjeća umor, ali je sretan da može sa porodicom provoditi vrijeme. Imao je tu nesreću da bude jedan od najtežih slučajeva, od onih pacijenata koji su bili intubirani, koje je na životu održavao respirator, uređaj o kojem se od početka pandemije konstantno priča i piše.

Ipak, nakon višesedmične hospitalizacije, borbe uz pomoć respiratora, Enver je uspio pobijediti koronavirus. Otpušten je na kućno liječenje i osjeća se bolje.

Njegov brat Nevres Alispahić podijelio je na društvenim mrežama zajedniču fotografiju uz koju poručuje:

- Evo ga svjež sa "malina respiratora"... Hvala dragom i uzvišenom Allahu, dž. š., i osoblju KCUS-a, moj brat je ponovo među nama, živima, i ponovo se možemo smijati i uživati u ovodunjalučkim blagodatima... Dobro nam došao - naveo je u objavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...