KANCELARKA NAJAVLJUJE RADIKALAN POTEZ: Novi plan Angele Merkel odjeknuo Njemačkom, odnosi se na cijelu zemlju

Merkel i lideri 16 njemačkih pokrajina sastat će se u ponedjeljak, 12. aprila, kako bi razgovarali o eventualnom uvođenju novih mjera. 

  • Svijet

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 1

Vlada Angele Merkel podržava uspostavljanje “kratkog i jednoobraznog zaključavanja“ širom Njemačke kako bi se zaustavio porast infekcija Covid-19, izjavila je u srijedu glasnogovornica vlade Urlike Demmer.

- Zdravstveni sistem je pod velikim pritiskom - kazala je ona na konferenciji za novinare, prenijele su agencije pozivajući se na AFP.

Posljednjih dana, nekoliko političara zatražilo je novo zaključavanje na nivou čitave Njemačke.

Broj pacijenata na intenzivnoj njezi se “povećao za pet posto u jednom danu“, upozorila je Demmer.

Prema Institutu "Robert Koch", registrirano je 9.677 novozaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata, dok je 298 osoba umrlo od posljedica Covida-19.

Jedan od potencijalnih kandidata za nasljednika kancelarke Merkel, lider konzervativne Kršćansko-demokratske unije (CDU) Armin Laschet zalaže se posljednjih dana za zaključavanje na “dvije do tri sedmice“, ali se ne izjašnjava o eventualnom novom zatvaranju škola i vrtića.

Merkel i lideri 16 njemačkih pokrajina sastat će se u ponedjeljak, 12. aprila, kako bi razgovarali o eventualnom uvođenju novih mjera. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...