"SB" NA LICU MJESTA: Lideri Naše stranke, SDP-a i Naroda i pravde stigli u Vijećnicu, tamo je i novoizabrana gradonačelnica Sarajeva, svi čestitaju... (FOTO)

Karić je danas jednoglasno izabrana za gradonačelnicu sa 26 glasova za.

  • Politika

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 5

Lideri Naroda i pravde, SDP-a i Naše stranke Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Predrag Kojović stigli su Vijećnicu kako bi prisustvovali svečanom preuzimanju funkcije gradonačelnice Sarajeva, na koju je danas izabrana Benjamina Karić koja je stigla na sjednicu.

Karić je danas jednoglasno izabrana za gradonačelnicu sa 26 glasova za.

Karić je rođena 1991. godine u Sarajevu, od 18. godine je član SDP-a, a od 2019. godine je i potpredsjednica partije. Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta. Dobitnica je Srebrene značke za izuzetan uspjeh na dodiplomskom i postdiplomskom studiju. Karić je poznata kao najmlađa doktorica pravnih nauka u BiH i prva poslijeratna doktorica klasičnog rimskog prava.

Autor je više od pedeset publikacija, knjiga, članaka i prijevoda s latinskog jezika. Akademskim radom se bavi od završetka studija i prošla je zvanja od demonstratora, asistenta, višeg asistenta i docenta. Tečno govori engleski i njemački jezik. Uzimajući u obzir da Statut Grada Sarajeva propisuje obaveze u pogledu nacionalne pripadnosti rukovodstva Gradskog vijeća i Gradske uprave, po nacionalnoj pripadnosti doc. dr. Benjamina Karić se izjašnjava kao ostali. Doc. dr. Benjamina Karić (rođ. Londrc) udata je i majka je jednog djeteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...