PRESJEK KORONA-STANJA U BiH: Brojke variraju, danas više od 1.500 novozaraženih, preminulo je...

Da bi se govorilo o poravnanju krivulje, potrebno je nekoliko dana zaredom bilježiti pozitivne trendove kada je riječ o broju novozaraženih, ali i smrtnim ishodima. Stoga je teško reći da treći val jenjava, jer brojke variraju iz dana u dan.

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 1

U protekla 24 sata u našoj zemlji su registrovana 1.582 nova slučaja zaraze, a do 12 sati su prijavljena 84 nova smrtna ishoda. Da bi se govorilo o poravnanju krivulje, potrebno je nekoliko dana zaredom bilježiti pozitivne trendove kada je riječ o broju novozaraženih, ali i smrtnim ishodima. Stoga je teško reći da treći val jenjava, jer brojke variraju iz dana u dan.

COVID-BROJKE ZA FBiH U POSLJEDNJA 24 SATA

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 4.396 uzoraka, od čega je 1.001 pozitivan na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH. Do sada je testirano ukupno 571.789 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 118.747 osoba. 

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 95.190 pacijenata. U protekla 24 sata oporavljeno je 797 pacijenata. Trenutno su aktivna 19.454 slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 63 nova smrtna ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 4.103.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RS

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 1.154 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 457 osoba. U istom periodu od posljedica zaraze preminulo 16 osoba.

BRČKO DISTRIKT

Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana 124 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo je pet osoba, jedna osoba muškog i četiri osobe ženskog spola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...