BOLJE NISMO NI OČEKIVALI: Propao još jedan plan Vlade FBiH

Ovu radnu grupu činili su premijer Fadil Novalić, ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar i ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo.

  • Mini market

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Federalna vlada usvojila je i informaciju Ad-hoc tima o provođenje postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima sa proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke vakcina protiv koronavirusa (Covid-19) u periodu od 1. aprila do 7. aprila 2021. godine, prenosi Fokus.ba.

Vlada je konstatirala da je poduzela sve aktivnosti koje je tražio Ad-hoc tim te da je i Pregovarački tim za nabavku vakcina protiv koronavirusa (Covid-19) za potrebe građana Federacije BiH, formiran 25. marta 2021. godine, poduzeo aktivnosti koje su mu bile u nadležnosti. Sve daljnje aktivnosti u vezi s nabavkom vakcina, u skladu sa svojim nadležnostima, obavezan je poduzimati Zavod za javno zdravstvo FBiH.

Podsjetimo, Ad-hoc tijelo formirano je prije nepune tri sedmice. Ovu radnu grupu činili su premijer Fadil Novalić, ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar i ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo. U međuvremenu je Đapo zatražila da više ne bude dio ovog tijela, jer kako je navela, ne služi nikakvoj svrsi pošto kompanije same dogovaraju nabavku vakcina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...