ŠTA BI?: Smjena Lučića skinuta s dnevnog reda Doma naroda

Odluka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije "na čekanju".

  • Društvo

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 0

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su dnevni red sjednice, s kojeg je skinuta tačka o odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića.

Na sjednici nije obrazloženo zbog čega je ova tačka skinuta s dnevnog reda.

Nije prihvaćen ni zahtjev delegata Kluba Srba Mladena Bosića, prenosi Srna, da se glasa o odluci o potvrđivanju smjene zamjenika ministra civilinih poslova u Vijeću ministara Siniše Ilića, koju je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine donio 11. januara.

Dom naroda izjasnit će se, između ostalog, o davanju saglasnosti za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma i ugovora, među kojima su i sporazum o makrofinansijskoj pomoći EU za BiH te sporazum između BiH i Pakistana o readmisiji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...