NEKADAŠNJI DIREKTOR "BH-GASA" OPTUŽUJE FEDERALNOG MINISTRA: "Džindić glavna uloga u ponudi mita od..."

"...milion eura."

  • Ekonomija

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 1

Almir Bečarević iz "BH-Gasa" poslao je otvoreno pismo. Bečarević je bio dugogodišnji direktor, a onda i savjetnik direktora, prenosi NAP. 

"Ovim otvorenim pismom potpuno demantujem sve objavljeno na pojedinim portalima, a tiče se avansnih uplata mađarskom i srbijanskom transporteru. Maje ime se dovodi u kontekst nekakvih putovanja u Mađarsku, a nakon avansnih uplata.

Zadnji put kada sam putovao u Mađarsku je bilo u 1. mjesecu 2020. godine i to je tačno prije 15 mjeseci. Da Ii autori teksta razumiju da je nastupila situacija sa Covidom-19 te da, i da sam i htio, nisam mogao putovati.

O svemu ovome sam u toku dana obavijestio FUP i podnio prijavu, o čemu je sačinjena službena zabilješka, koja će biti pridodana krivičnoj prijavi koja je proslijeđena Tužilaštvu KS.

Pošto će nastaviti s insinuacijama i prijetnjama kako sam bio izložen i 2018. godine, to javno molim ministra Džindića da prestane sa širenjem lažnih informacija.

Ako Vlada FBiH želi da vjeruje njegovim lažima, to je njihov izbor. Ali, ja ne želim da živim u lažima. Sve je ovo započelo još 2018. godine, kada sam prijavio ponuđenih 1.000.000 eura za prodaju gasnog biznisa kompaniji iz ltalije. Odbio sam, a predmet je u Tužiaštvo KS proslijeđen od strane SIPA-e. Glavna uloga u tom filmu je Nermin Džindić", navodi Bečarević.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...