Ekonomija
KAKO SU RASLE PROSJEČNE PLATE: Država blizu BiH prešla 1000 eura, ostali u regionu kaskaju
Prije 9 min0
Ovaj batat najbolji je prilog koji ćete probati.
Gastro
08. Apr. 2021 08. Apr. 2021
0
Hrskav izvana sa mekom sredinom, savršeno začinjen maslacem, maslinovim uljem, bijelim lukom i parmezanom - ovaj batat zaista je san snova.
Nekima je dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen je i kao prilog, s njim ne možeš pogriješiti.
Ako se pitate kako ih i vi kod svoje kuće možete napraviti ovako fantastičnima, samo slijedite recept i brzo ćete "omastiti brk".
3 srednje velika batata, narezana na kockice
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice crnog bibera
2 čehna bijelog luka
30 g naribanog parmezana
ruzmarin
Upali pećnicu i pusti je da se zagrije na 200 stepeni. Lim za pečenje postavite na srednju visinu.
Narezani krompir, ulje, sol i biber stavite u jednu veliku zdjelu i dobro promiješajte.
Zatim prebacite batat na lim za pečenje i rasporedite ga tako da bude u jednom sloju. Na lim za pečenje po želji dodajte i malo maslaca.
Pecite 15 minuta. Preokrenite batat ravnom lopaticom i pecite dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.
Izvadite lim za pečenje iz pećnice. Pospite krompir bijelim lukom i polovicom sira i promiješajte. Preostali sir zatim ponovno pospite po krompiru. Pecite dok sir ne omekša i rastopi se, oko minutu do dvije.
Pospite ga ruzmarinom.
Prijatno! :)
(Gastro.24sata.hr)
Ekonomija
KAKO SU RASLE PROSJEČNE PLATE: Država blizu BiH prešla 1000 eura, ostali u regionu kaskaju
Prije 9 min0
Politika
ADEMOVIĆ OTKRIVA: Deset puta su oborili kvorum da spase Špirića i SNSD!
Prije 16 min0
Politika
ŽELIMIR NEŠKOVIĆ ZA "SB" OTVORENO RAZOTKRIO PREDSJEDNIKA HDZ-a BiH: Zbog ucjenjivačkog stava Dragana Čovića smo izgubili puno toga
Prije 18 min0
Vijesti
ČENGIĆ BRUTALNO ISPROZIVAO DELEGACIJU EU: "Izgled da oni samo pomognu kada nastane šteta, kada izgubimo 19 života..."
Prije 29 min0
Gastro
KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač i oduševite ukućane...
23. Dec. 20250
Gastro
SPECIJALITET NJEMAČKE KUHINJE: Za ručak napravite piletinu s bijelim lukom i iznenadite ukućane...
24. Dec. 20250
Gastro
ISTRAŽIVANJE UPOZORILO: Hrana sve kaloričnija ali nekvalitetnija
22. Dec. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.