Društvo
BURNO NA SJEVEROISTOKU BiH: Nadležni organi intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku osoba koje stoje iza...
Prije 16 min0
Ovaj batat najbolji je prilog koji ćete probati.
Gastro
08. Apr. 2021 08. Apr. 2021
0
Hrskav izvana sa mekom sredinom, savršeno začinjen maslacem, maslinovim uljem, bijelim lukom i parmezanom - ovaj batat zaista je san snova.
Nekima je dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen je i kao prilog, s njim ne možeš pogriješiti.
Ako se pitate kako ih i vi kod svoje kuće možete napraviti ovako fantastičnima, samo slijedite recept i brzo ćete "omastiti brk".
3 srednje velika batata, narezana na kockice
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice crnog bibera
2 čehna bijelog luka
30 g naribanog parmezana
ruzmarin
Upali pećnicu i pusti je da se zagrije na 200 stepeni. Lim za pečenje postavite na srednju visinu.
Narezani krompir, ulje, sol i biber stavite u jednu veliku zdjelu i dobro promiješajte.
Zatim prebacite batat na lim za pečenje i rasporedite ga tako da bude u jednom sloju. Na lim za pečenje po želji dodajte i malo maslaca.
Pecite 15 minuta. Preokrenite batat ravnom lopaticom i pecite dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.
Izvadite lim za pečenje iz pećnice. Pospite krompir bijelim lukom i polovicom sira i promiješajte. Preostali sir zatim ponovno pospite po krompiru. Pecite dok sir ne omekša i rastopi se, oko minutu do dvije.
Pospite ga ruzmarinom.
Prijatno! :)
(Gastro.24sata.hr)
Društvo
BURNO NA SJEVEROISTOKU BiH: Nadležni organi intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku osoba koje stoje iza...
Prije 16 min0
Ekonomija
GOTOVO JE: Kompanija ArcelorMittal Zenica danas će trajno obustaviti koksare...
Prije 22 min0
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
Prije 27 min0
Vijesti
SUD BiH DONIO ODLUKU: Trojici Titovih saradnika pritvor, biznismenu Gordanu Memiji mjere zabrane, FUP-ovci na slobodi...
Prije 33 min1
Gastro
STARINSKI KOLAČ BEZ BRAŠNA: Štangle od oraha po receptu iz 1956.
22. Apr. 20240
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
Prije 18h0
Gastro
JEFTIN, SOČAN, A USPIJEVA SVIMA: Ako volite egzotični ukus kokosa, ovo je idealan recept za vas
23. Apr. 20240
Gastro
TOPI SE U USTIMA: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
23. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.