Sport
NEZAPAMĆENO: Al Hilalov šeik upao u svlačionicu poslije velike pobjede i šokirao igrače
Prije 23 min0
Ovaj batat najbolji je prilog koji ćete probati.
Gastro
08. Apr. 2021 08. Apr. 2021
0
Hrskav izvana sa mekom sredinom, savršeno začinjen maslacem, maslinovim uljem, bijelim lukom i parmezanom - ovaj batat zaista je san snova.
Nekima je dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen je i kao prilog, s njim ne možeš pogriješiti.
Ako se pitate kako ih i vi kod svoje kuće možete napraviti ovako fantastičnima, samo slijedite recept i brzo ćete "omastiti brk".
3 srednje velika batata, narezana na kockice
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice crnog bibera
2 čehna bijelog luka
30 g naribanog parmezana
ruzmarin
Upali pećnicu i pusti je da se zagrije na 200 stepeni. Lim za pečenje postavite na srednju visinu.
Narezani krompir, ulje, sol i biber stavite u jednu veliku zdjelu i dobro promiješajte.
Zatim prebacite batat na lim za pečenje i rasporedite ga tako da bude u jednom sloju. Na lim za pečenje po želji dodajte i malo maslaca.
Pecite 15 minuta. Preokrenite batat ravnom lopaticom i pecite dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.
Izvadite lim za pečenje iz pećnice. Pospite krompir bijelim lukom i polovicom sira i promiješajte. Preostali sir zatim ponovno pospite po krompiru. Pecite dok sir ne omekša i rastopi se, oko minutu do dvije.
Pospite ga ruzmarinom.
Prijatno! :)
(Gastro.24sata.hr)
Sport
NEZAPAMĆENO: Al Hilalov šeik upao u svlačionicu poslije velike pobjede i šokirao igrače
Prije 23 min0
Regija
EKSPERT ZA TURIZAM TVRDI: "Ovi turisti će Hrvatskoj napraviti veliki problem"
Prije 32 min0
Svijet
OGLASIO SE PENTAGON: "Evo koliko smo unazadili iranski nuklearni program...!"
Prije 35 min0
Svijet
IMA NEKA TAJNA VEZA: CIA ne osporava da je Putin pokušao pomoći Trumpu na izborima 2016.
Prije 38 min0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
30. Jun. 20250
Gastro
NAPRAVITE LEDENE KOCKE: Za početak, mlijeko i četiri kašike šećera stavite na laganu vatru da zavrije, a dok se kuha...
01. Jul. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
30. Jun. 20250
Gastro
MIRIŠU NA DJETINJSTVO I BAKIN ZAGRLJAJ: Keksi mekani iznutra, hrskavi izvana
01. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.