SDA-ov VIJEĆNIK U MOSTARU NAPAO RADNICU U KLADIONICI: "Ma, nisam joj psovao majku, rekao sam - 'Hajde u p. materinu'"

Nakon nedavnog incidenta gdje je muškarac demolirao cijelu kladionicu u Mostaru, izgleda da je na jednom uplatnom mjestu bio nezadovoljan i SDA-ov mostarski vijećnik Ibro Husnić.

  • Mini market

  • 08. Apr. 2021  08. Apr. 2021

  • 3

U MUP-u HNK potvrdili su da je I. H. (1962.) u kladionici "Premier" u ulici Rade Bitange narušavao javni red i mir.

Njega je, kako se saznaje iz provjerenog izvora, radnica kladionice prijavila policiji da joj je, nakon što mu je u 20.55 sati saopćila da zatvara kladionicu i da je dužan 140 maraka, psovao majku, gađao je olovkama te, nakon dužeg psovanja i vrijeđanja, napustio kladionicu.

Husnić, pak, tvrdi da ništa nije tako bilo.

“Nikakav incident nije bio, baš ništa nije bilo. Deset minuta do devet sati ušao sam u kladionicu da uplatim tiket, gospođa je rekla, kao, policijski je sat, nema ona vremena. Rekao sam: ‘Hajde u p. materinu, uplati.’ Ona reče da neće i to je sve bilo što je bilo, da bi se kasnije nadodavalo”, tvrdi Husnić.

Dodaje da radnici kladionice nije psovao majku, a da je to “nadodao suprug djelatnice kladionice”, koji je policajac, te da će ga prijaviti Unutrašnjoj kontroli.

Inače, policija je intervenirala po pozivu iz kladonice, sačinjena je službena zabilješka i slijedi podnošenje prekršajne prijave protiv Husnića, a postoji i svjedok koji je već policiji potvrdio da radnica kladionice govori istinu. Husnić, pak, sve opovrgava, a kaže da je očekivao da ga novinari zovu zbog tema koje se tiču Gradskog vijeća Mostara.

Zanimljivo, isti dan kada se dogodio navedeni incident, 30. marta, u Vrapčićima je muškarac 2000. godište narušavao javni red i mir bacanjem predmeta. Par dana kasnije, također u Vrapčićima, demolirana je cijela kladionica. Možda bi uistinu za GV Mostara bila i prikladna tema sve češćeg narušavanja javnog reda i mira u kladionicama u Mostaru.

(Hercegovina.info) 

https://www.hercegovina.info/vijesti/bih/i-sda-ov-vijecnik-husnic-narusavao-javni-red-i-mir-u-kladionici-intervenirala-policija/193671/

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...